Post Pic

E-magasiner: Få overblik over softwareudbydere

Der findes et utal af softwareudbydere, når det kommer til e-magasiner og andre e-publikationer. Her er et overblik over udbyderne af e-magasiner.

Når du skal finde en e-magasin softwareudbyder, er det vigtigt at gøre dig klart, hvad du har behov for. Ønsker du blot at gøre dit trykte magasin elektronisk bladrebart, eller ønsker du den helt store løsning med video, animationer, etc.?

Hvis du er til den simple løsning, så kan du med ro i sindet vælge en gratis, enkel software. Men hvis du ønsker den forkromede løsning, skal du vælge den udbyder, der kan imødekomme dine behov bedst.

Gratis software til e-magasiner

Issuu

Issuu

Issuu.com er en online velrenommeret applikation, der giver dig mulighed for tilføje lyd og se statistik i dit magasin. Herudover får du en samlet oversigt over alle dine publikationer. Du kan oploade Word-filer, pdf’er og PowerPoints. Der er også mulighed for at dine læsere kan kommentere på dit magasin og dele det med andre via sociale medier. Dine læsere kan også abonnere på dit magasin og se øvrige udgivelser fra dig. Man kan sige, at det er bygget op på sammen koncept som YouTube.

Issuu er i skrivende stund tilgængelig via nettet og til Android, og Issuu forventer at tilbyde en app til iPad’en i løbet af foråret. Issuu gør det også nemt for dig at indlejre det på dit eget website eller din blog. Issuu findes i både en gratis udgave og en “Pro”-udgave.

I “Pro”-udgave slipper dine læsere for reklamer, og du får ubegrænset plads på deres server. Derudover får du flere muligheder for at tilrette visningen af dit magasin med farver og firmalogo. “Pro”-udgaven koster 19$ pr. måned. Én af fordelene ved Issuu er, at de er i konstant udvikling og du altid bliver opdateret, da det en en webbaseret software.

Besøg www.issuu.com

aXmag

aXmag er en helt simpel service, hvor du kan konvertere dine pdf’er til et bladremagasin i Flash. Der findes et hav af disse små services. aXmag giver dig ikke mulighed for at tilrette loadskærmen i deres gratisversion. Hvis dette matcher dit behov, vil jeg foreslå, at du blot laver en søgning i Google og finder den, du synes virker bedst.

Besøg www.axmag.com

Købe-software til e-magasiner

Adobe InDesign

Adobe InDesign kan eksportere dine publikationer som e-magasin

Adobe InDesign CS5-udgaven giver dig mulighed for at eksportere dit InDesign-dokument til .swf format. Ved hjælp af InDesign kan du sætte knapper, links, video og lyd ind og f.eks. lave “roll over”-effekter. Det kræver dog, at man er hjemmevandt i InDesign og evt. tager en tutorial i disse funktioner. Man skal dog tage højde for, at der en nogle bugs i denne version, da det er første gang Adobe kaster sig ud i interaktive magasiner.

Besøg www.adobe.com/dk/products/digitaleditions/

iPaper

iPaper

iPaper er en dansk leverandør, som kan imødekomme de mest krævende behov. iPaper tilbyder flere typer pakkeløsninger, så du kan vælge den, der passer bedst til dit behov. Bemærk dog at iPaper er kun tilbydes gennem partnere (reklamebureauer, webbureaer, o.lign.). Du kan finde en lokal partner her.

Med iPaper får de mange af de samme features, som hos Issuu så som statistik, det er en webbaseret software, der er i konstant udvikling, deling, etc. Hvis du tilkøber moduler, har du helt frie hænder med hensyn til brug af Flash til video og animationer. Derudover tilbyder iPaper bl.a. en news ticker-function i en bjælke i bunden af e-magasinet, som du enten manuelt kan definere og sætte links på, eller du kan koble den op til et RSS feed fra din hjemmeside, så det er de seneste nyheder, der ruller hen over skærmen.

iPaper tilbyder også et modul, der automatisk kan identificere produkter baseret på f.eks. produktnummer og selv indsætte links til produktsiderne i din webshop. iPaper understøtter tablets og mobiltelefoner. Med hensyn til modulbaseret software, så er det en god idé at klarlægge, hvor mange moduler man egentlig har behov for og se, om det er et beløb, man er villig til at betale – for det kan hurtigt løbe op.

Besøg www.ipaper.dk

Zmags

Zmags

Zmags er ligeledes en dansk leverandør, der også er hovedsagligt partnerbaseret. Til forskel fra iPaper sælger Zmags deres software samlet – og ikke som moduler. Du skal blot vælge mellem deres Standard eller Professionel-pakke. Så vidt jeg kan se, så er de eneste forskelle på de to pakker, er der er bedre funktionalitet i Professionel-pakken, når det kommer til visning på mobiltelefoner, Google Analytics samt mulighed for at skræddersy designet på loadskærmen.

Zmags tilbyder også integration med webshops, indbygget kurv og ønskelistefunktion. Zmags understøtter også tablets og mobiltelefoner.

Besøg www.zmags.com

E-pages

E-pages

E-pages udbydes af Visionlink, der er endnu en dansk leverandør. E-pages tilbyder også mulighed for animationer, video, statistik og ønskeliste og kan også vises på tablets og mobiltelefoner. E-pages har en såkaldt Hotspot-funktion, som gør det nemt at indsætte popups med tekst, video, links og Flash-animationer. E-pages giver ikke mulighed for integration med webshops.

Besøg www.visiolink.dk/epages

Dotpapers

Dotpages

Dotpapers.com er også partnerbaseret og dansk. Så vidt jeg kan researche mig frem til, så er der ikke så mange muligheder med Dotpapers.com. Der er tilsyneladende ikke mulighed for video eller andet lir. Dette er for dem, der skal bare skal have sat strøm til deres publikationer.

Besøg www.dotpapers.com/dk/home

Pagegangster

Pagegangsters

Pagegangster er også en simpel tjeneste der laver dine pdf’er om til et bladremagasin. De tilbyder statistik via Google Analytics, mulighed for links og søgemaskineoptimering. Pagegangster.com tilbyder en standardløsning til 199$ pr. publikation. Herudover betaler du så også for hosting. Du kan også vælge at hoste din egen Pagegangster-løsning. Du kan også købe flere klip af gangen og dermed få prisen ned på 70$ pr. publikation.

Efter min mening Pagegangster en dyr udbyder taget i betragtning, at der ikke er nogle specielle features, som berettiger deres priser.

Besøg www.pagegangster.com

Hvad skal du vælge?

Der er langt flere udbydere af software end dem, jeg har præsenteret her. Når man skal vælge sin udbyder, så er det vigtigt at klarlægge de krav, man har til sin software – altså hvilke funktioner den skal understøtte – og hvor mange publikationer man har brug for, da det ofte har indflydelse på, hvilken løsning du skal vælge.

Har man blot behov for at lave sit katalog bladrebart i et lækkert format, ville jeg  vælge Issuu. Men har man derimod brug for shopfunktion, lyd og andet lir eller spcecialudvikling og personlig service, så ville jeg vælge enten iPaper eller Zmags og veje priserne op mod hinanden, for de kan stort set det samme.

Jeg har ikke selv haft mulighed for at teste alle disse software, så jeg håber du vil bidrage, hvis du har gode eller dårlige erfaringer med nogle af dem eller andre udbydere. På forhånd tak :)

Har du behovet for brug af Flash, så anbefaler jeg, at du engagerer en Flash-udvikler, hvis du ikke selv har kompetencerne til det.

Måske kunne du også tænke dig at læse:

48 kommentarer

24/1-2011

Tak for tippet, David, det vil jeg kigge nærmere på. Har du haft gode erfaringer med dem?

25/1-2011

Desværre er mange af dem du nævner slet ikke gearet til at lave online magasiner med flash – der er alt for lang tid om at loade et dynamisk online magasin, hvilket er en kæmpe fejl, for brugerne er hurtigt væk.

27/1-2011

@Peter: Tak for dit input. Nej, mange af dem giver ikke mulighed for at understøtte Flash. Derfor mener jeg, det er vigtigt, at man husker at klarlægge sine behov, inden man vælger sin udbyder. Jeg skal ikke gøre mig klog på loadtider og det kommer selvfølgelig an på brugernes internethastighed. Men min opfattelse er, at internethastigheden er opadgående og derfor bliver et mindre og mindre problem. Man skal selvfølgelig prøve at vurdere, hvor meget magasinet kan bærer af KB på målgruppens gennemsnitlige internethastighed.

17/3-2011

Hej. Tak for dine gode råd. Det er alletiders med sådan en oversigt. – Kender du en måde at lave en adgangskode til en hjemmeside, hvor man så kunne lægge sine e-page-dokumenter ud. Altså sådan, at man kunne begrænse adgangen til dem, der fik et kodeord.
Jeg ved godt, der findes store systemer, hvor man betaler, men jeg tænker på en enklere løsning, hvor man bare kan nøjes for at åbne hjemmesiden, for dem, man gav et password.

16/9-2011

Hvilket program kan du anbefale at lave magasinet i, altså inden det konverteres til .pdf og udloades? Jeg har prøvet Word, men det temmelig besværligt, når der skal arbejdes med grafik.

28/3-2012

Hej Lisa.

En rigtig god oversigt, du har lavet. Jeg vil dog lige tilføje, at man kan købe iPaper direkte hos iPaper A/S og ikke kun hos partnerne.

Og så er alle udgifter engangsudgifter; dvs. man betaler én gang for licensen til at oprette iPaper publikationerne og de moduler, man ønsker. Derefter er der kun betaling af hosting.

29/4-2012

Hej,

Ja, der er mange forskellige måder at udgive sine e-magasiner på.

Jeg vil lige gøre opmærksom på en dansk online løsning til produktion af e-magsiner: UniFlip.

Alt foregår online. Der er derfor intet køb af software og alle kan gøre det direkte via UniFlips hjemmeside.

Konceptet er, at man uploader sin PDF-fil (eller Word eller PowerPoint), systemet konverterer filen til et e-magasin. Og så er det ellers bare med at få det ud til læserne…

E-magasinet kan ses på PC, Mac, iphone (og andre smartphones), iPad og Android tablets, facebook-side m.m. Man kan også downloade sit katalog og distribuere via USB-nøgler, DVD og CD.

Der er en gratis testperiode på 8 dage, hvor man kan teste UniFlip-løsningen.

Ønsker man at udgive sine e-magasiner, betales efter forbrug. Man tildeler licens til de tryksager, som man ønsker at udgive.

Læs mere om mulighederne med UniFlip på http://www.uniflip.dk.

Ha’ en god aften.

mvh. Bjørn Johansen, UniFlip A/S

18/6-2012

Jeg har læst alle indlæg med stor interesse, men står tilbage med et stort spørgsmål.
Hvad nu hvis man ønsker at sælge sit i-magasin?
Kan det lade sig gøre uden at indgå samarbejde med forlag?
Mange hilsner
Margit Gade

20/7-2012

en liste over god software. Jeg bruger XFlip Pro til at oprette bladre magasin.
http://www.xflip.com/digital-magazine-software.html

Rigtig fin artikel med nogle forskellige alternativer, som man kan henvise til, hvis nogle måtte have behov for et e-magasin til sin virksomhed.

9/4-2013

Hej Lisa

Fed samling du har her!

Til spørgsmålet om, man kan “kontrollere” adgangen til sine e-kataloger via- f.eks. betaling, så har iPaper netop et modul, som kan klare denne filtrering. Alternativt findes der moduler som via IP adresser eller Passwords sikre, at kun det retmæssige får adgang til katalogerne.

2/8-2013

I er naturligvis også velkommen til, at følge nedenstående blog. Det er iPapers og handler naturligvis kun og vores produkt, hvor denne rigtig gode blog mere omtaler de fleste af aktørerne på marked.

http://blog.ipaper.dk/

God weekend til jer alle

8/8-2014

Jeg har surfet lidt rundt og endte med at prøve http://www.paperturn.com/ da de havde en nem prøveperiode og havde en billig pris. Det kan anbefales herfra!