Post Pic

7 brugbare tips til at skrive til nettet

Hvis du vil lave nogle gode tekster, der får dine budskaber ud over rampen og konverterer, så er der nogle helt klare retningslinjer, som du med fordel kan følge.

I mit daglige arbejde som webdesigner oplever jeg ofte, at virksomheder har svært ved at skræddersy deres tekster til nettet, så lad os se lidt nærmere på, hvad du kan gøre for at forbedre dine net-tekster. Men først er der lige en gylden regel, som du skal kende:

Folk scanner din tekst – de læser den ikke

Det betyder, at de højest sandsynligt aldrig vil læse hele din tekst. De læser din sides titel og måske det første afsnit. Derefter scanner de resten af siden, hvor de leder efter nøgleord eller det, der leder dem i retning af det de søger.

1. Lav en beskrivende titel

Eksempel på at skrive til nettetSørg for at give din side en rigtig god og beskrivende titel, så den besøgende er klar over, hvad siden handler om, og hvilke informationer de kan forvente på resten af siden. Du skal dig undgå at lave titel alt for lang, da det kan gøre budskabet sværere at afkode. Kan du gøre det, er du allerede godt igang.

2. Det første afsnit skal indholde de vigtigste informationer

Præcis som i en avisartikel at det vigtigt at give læseren de vigtigste informationer først. Det er her du skal benytte dine nøgleord og uddyb dit budkab kort og præcist – uden overflødige sætninger og ord.

3. Lav korte sætninger

Du ved selv, hvor besværligt, det kan være, at forstå lange sætninger med mange inskudte bisætninger. Brug derfor korte sætninger, for at sikre at din tekst er let at forstå. Dette gør også din side nemmere at scanne.

4. Brug mange underoverskrifter

Ved at lave underoverskrifter til ens afsnit bliver det nemmere for læseren at finde lige netop de information, han/hun søger. Så lav underoverskrifter til de afsnit, du mener, indeholder nøgleinformationer.

5. Brug lister/bullets

Brug lister, hvor dit indhold egner sig til det.

  • Dit indhold bliver mere overskueligt
  • Det laver et brud i tekststrømmen, som giver brugeren mod på at læse videre

6. Skab liv med billeder

Det er en god idé at drysse noget liv ud over sin side vha. billeder. Men hold for øje, at billeder skal være relevante i forhold til indholdet. F.eks. kan det ofte være meget gavnligt at illustrere tal vha. en graf eller en idé vha. en illustration.

7. Don’t leave me hanging

Sørg altid for at guide brugeren videre, når de kommer til bunden af din side. Indsæt links til andre sider, som du mener kan give brugeren de informationer, du har brug for.

Måske kunne du også tænke dig at læse:

16 kommentarer

3/2-2011

Kan godt lide punkt syv, den bliver tit glemt.