Post Pic

Brug Twitter i din online markedsføring

Twitter er meget mere end “Hvad laver du lige nu?”-statusopdateringer. Twitter er et medie, som du kan bruge i din virksomheds markedsføring – hvis du bruger det rigtigt. Jeg giver dig her 5 eksempler.

Inden du går i gang med Twitter

Inden vi kommer alt for godt i gang, synes jeg, at I som virksomhed skal se kritisk på, om jeres målgruppe benytter Twitter. Dernæst at det vigtigt, at I gør jer nogle overvejelser om, hvilke mål I har med Twitter – det kunne f.eks. være:

 • At øge målgruppens kendskab til jeres virksomhed
 • At skabe et online community for kunder
 • At skabe en kanal for indhold og link-building
 • At interagere med vores målgruppe
 • At dele tips og ideer
 • At yde kundeservice
 • At promovere produkter eller udsalg
 • Krisestyring
 • At tale for en god sag

5 måder at bruge Twitter på

Jeg vil i det følgende skitsere disse 5 måder at bruge Twitter på:

 • Kundeservice
 • Promover produkt/service
 • Krisestyring
 • Tal for en god sag
 • Eventaktivering

Kundeservice

Ved at bruge Twitter til at yde kundeservice, er I med til at skabe good-will og forhindre kriser.

Generelt er det vigtigt at finde og “follow” personer, der taler om jeres produkter. Benyt f.eks. Twitter Search eller kvidr.dk til at finde frem til disse personer.

Når man yder kundeservice er handler det om, at skrive relevante tweets, proaktive tips og virksomhedsinformation. Udover at push’e informationerne ud, handler det også om at svare på spørgsmål om jeres produkter og kommentarer om jeres virksomhed. Hedudover kan det være at henvie folk til relevant info på jeres website og anerkende folk, der giver jer ros.

Hvis kunderne har specifikke problemer, så DM (direct message) dem, så I ikke støjer for andre der følger jer.

Eksempeler: TelmoreTelenor i Norge

Promover produkt/service

En god produktpromovering kan skabe salg og evangelister for jeres brand.

Ved denne type brug af Twitter, er det vigtigt at gøre det klart for folk, at det primært handler om promovering og salg ved at skrive det i profilteksten i højresplaten.
Promovering af produkter kan ske vha. links til online promovering og insidertips om gode tilbud, rabatkoder – eksklusivt til jeres followers. Det er i øvrigt en god idé at følge med i beskeder og DMs og svare på spørgsmål.

Eksempel: H&M

Krisestyring

Kan hjælpe med at forebygge en krise og informerer i real-time.

I tilfælde af krisestyring, er det alfa omega, at finde den rigtige person til at repræsenterer jer på Twitter. Find de folk, der taler om jer  og identificer de positive og negative og tag hånd om det.

Sørg hele tiden for, at skrive updates på krisens status – link evt. til længere udredninger på  jeres website – og fortæl hvad jeres næste skridt vil være. Svar også på spørgsmål fra medier, indflydelsesrige personer, etc. inden for 24 timer. Henvis evt. brugeren til kundeservice, hvor det er relevant.

Eksempel: Det er næsten umuligt at give et aktuelt eksempel, men et bud kunne være en politiker, som jo ofte møder modvind og håndterer kriser – Lars Løkke

Tal for en god sag

Hvis I går med tanker om, at lave en kampagne for en god sag, så få folk til at støtte jer via Twitter – det vil udbrede kendskabet til jer og  smitte positivt af på jeres image.

Start med at finde de folk, som er interesseret i jeres sag: virksomhedsledere, industrier, medier, etc.

Tweet gode tips, info om indsamling/aktiviteter og hvordan I kan bruge folks  hjælp. Anerkend jeres followers og tak dem der er engagerede.

Eksempel: Pink Ribbon

Eventaktivering

Står I overfor, at afholde en større event, så brug Twitter til at skabe hype omkring eventen og del oplevelser i real-time.

Det er vigtigt at starte i god tid – 1-2 måneder før – for at finde dem, der taler om eventen. Find dem der skal med, hvis det er muligt.

Lav en eventspecifik hash tag (#MyEvent), som folk kan følge. Lav ekslusiv behind-the-scenes dækning og link til video, billeder og interviews med deltagere/foredragsholdere/kunstnere etc. Svar også her på spørgsmål og stil spørgsmål til jeres followers.

Som en godbid og teaser, for de, som ikke er med til selve eventen, er det helt unik, at kunne følge med i  live-tweets fra jer under eventen.

Eksempel: Roskilde Festival – Orange Feeling

Det var lige lidt input fra mig på, hvordan I kan bruge Twitter i jeres markedsføring. Jeg håber, at det kunne hjælpe jer på rette vej. Jeg hører gerne dine kommentarer og erfaringer med Twitter.

Måske kunne du også tænke dig at læse:

186 kommentarer

20/4-2010

Jeg er storbruger af Twitter, når det kommer til at promovere mine og andres aktiviteter på internettet. Fordi min målgruppe er på Twitter, så er det oplagt.

Om en virksomheds målgruppe er på Twitter eller ej, det afhænger af virksomheden, produktet eller den service de leverer. Derfor er det ikke oplagt for alle virksomheder at “bruge” Twitter.

Men en ting er sikkert: er der bare een fra din virksomheds målgruppe, der skælder ud eller brokker sig, så skal du ikke være den sidste til at vide det.

Derfor bør ALLE virksomheder “lytte” til Twitter – og alle de andre platforme, der bliver brugt til at tale sammen med.

Og hold da op, der er nogen der sover her. Og det er simpelthen for dumt. Det tager ingen tid at sætte op, men betyder alverden.

Tak for et super indlæg – og tak for nogle gode eksempler – og nogle af dem danske!!! Lækkert.

Potter

20/4-2010

Hej Michael,

Tak for ros. Jeg håber dine kollegaer får gavn af den. Du er ikke helt first mover, men du har set lyset før mange andre.
Det er da sjovt, at vi har samme uddannelse – jep, jeg har også gået på HIH 😉

Lækkert med noget inspiration til andre! :-)

Jeg har især set gode eksempler her hjemme med brugen af Twitter til Events, men også blot til kundeservice.. Jo flere danskere indenfor flere brancher, der kommer på twitter, desto større potentiale..

21/4-2010

Hej Jacob,

Ja, det vil klart virke som en positiv spiral jo flere virksomheder, der begynder at bruge Twitter – og samtidig husker at kommunikere til deres kunder, at de er at finde der, og hvad kunderne kan få ud af at følge dem.

Du må meget gerne dele nogle eksemeper på virksomheder, som gør det godt på Twitter. På forhånd tak :)

Tak for et super konkret indlæg

4/5-2010

Hej Lisa.

Ganske enkelt et imponerende indlæg!
Brugbart, velformuleret, veldisponeret og meget, meget relevant.

6/5-2010

Hej Felix,

Mange tak for de rosende ord. Jeg er glad for, at du kunne lide indlægget.

Rigtig godt indlæg, hvor du på en god facon vender nogen af de faldgrupper, der eksisterer, om til muligheder :-)

1/4-2011

hvorfor ikke:)

19/12-2011

Fedt indlæg, tusind tak :-)

19/4-2012

Og hvor er det dog svært at få folk til at følge en – nogen rigtig gode tips til dette?

Rigtig godt indlæg, og dejligt at få nogle konkrete eksempler!

Jeg vil dog give Potter ret, det ikke er alle virksomheder, hvor det er oplagt at bruge Twitter som kommercielt værktøj.
Men derfor kan man stadig bruge Twitter til at skabe en større tilknytning til sine kunder og på den måde fremstå mere troværdig som virksomhed.

Post follement captivant !!!

12/6-2014

Vous nous concoctez sans cesse des articles fascinants

Incroyablement attrayant, mon petit doigt me dit que ce poste
intéresserait mon gars

diga chenery ichthyopolist swape knublet stovl roeg fukushi endorenna strcmp
christian louboutin outlet http://www.sdmatic.it/cgi/christian_louboutin_simple_patent_red_sole_pump_nude.html